Mörkerrum. Darkroom

Åh! Idag när jag kom till skolan skulle en av tjejerna i klassen precis gå in i mörkerrummet och framkalla lite foton hon tagit. Hon frågade om jag ville följa med.
 
Självklart! Så coolt! Jag har inte varit inne i ett mörkerrum tidigare så det var himla kul att se. Så fascinerande att se en bild komma fram på ett vitt papper, bara för att det ligger i en viss kemikalie och vatten. 
 
Jag passade på att ta lite foto medan hon jobbade. 

Gammalt foto . Ny redigering

Jag har landat i Stockholm. Jag har hittat boende. Introveckan i skolan är över. 
 
Det börjar flyta på nu. Imorgon börjar skolan "på riktigt" med ordentliga, "vanliga", lektioner. På tisdag flyttar jag till mitt nya hem. Vardagen börjar komma igång så smått. Mitt liv är här just nu. Jag trivs och jag mår bra. Fast jag saknar de där hemma. Idag i affären fick jag en video på min systerson som "pratar" med mig. Tårarna kunde inte hållas borta. Jag vill inte längta bort min tid här, men idag längtade jag hem. 
 
Ikväll började jag sortera bland mina foton på min ena externa hårddisk. SÅ jobbigt. Jag har kaos bland mina foton. Jag har både en, två, tre och fyra set av majoriteten av mina foton. I mappar huller om buller. I några fall har jag även likadana foton på båda hårddiskarna. I flera set även där. S-U-C-K.
 
Hittade ett gammalt foto som jag gjorde en ny redigering på. Som jag blev så nöjd med. 

Norr Mälarstrand

Igår tog Sara och jag en promenad nere vid vattnet. Jag har köpt ett polarisationsfilter och ville prova det. Förstår inte riktigt hur det fungerar än, men övning ger färdighet? 
 
Ett polarisationsfilter gör så att man får klarare/starkare färger, blåare himlar, mer kontrast och mindre reflektioner.
 
Visa fler inlägg